3 nov. 2012

PARIS Salon Du Chocolat 2012


The most sophisticated chocolate has its meeting at the show in Paris, the best ingredients to be developed by the world's most glamorous hands.


Spanish Delicatessen accompanies our chocolate producer in Peru, cited in Paris for the high quality of its chocolate extracted from the Amazonian, where the land is very fertile and allows the growth of the plant without fertilizer, the result is a completely natural chocolate and great tasting.


Trend remarkable about the fair is the recognition of a sustainable economy for the production of chocolate, the best raw material if cared for is found the field and the people who work in it. In this sense companies obtaining cocoa collaborate with reforestation of forest, felled as a result of wood industry and the plantation of coca, in addition also opt for fair trade, thereby conforming the values ​​on basic vital aspects for the product developed wil reach their full meaning.


From here the chocolate becomes the tool to make authentic works of art that reflect the feeling and the way to Paris, bringing the taste to perfection, the delicacy  is in every detail.
The most discerning palates in the fair find what they imagination does not reach, as chocolate flowers, chocolate cups made ​​for champagne or fruit, chocolates multicolored with perfect forms, whole strawberries into tablets, tablets Cherry Blossom Japan , French pâté covered with exquisite chocolate, and of course, the dresses of chocolates and statues as a car made ​​entirely of cookie and chocolate.






The colors, the smells, the contrasts of taste, packaging, environmental sustainability and natural ingredients mark the trends of the Paris Salon du Chocolat 2012.


Paris 2012 Salón del Chocolate

El chocolate más sofisticado tiene su encuentro en la feria de París, la mejor materia prima para ser elaborada por la manos más glamurosas del mundo.Spanish Delicatessen acompaña a nuestro productor de chocolate de Perú, citado en París por la gran calidad de su chocolate extraído de la selva amazónica, donde la tierra es muy fértil y permite el crecimiento de la planta sin fertilizantes, el resultado es un chocolate completamente natural y de gran sabor.

Tendencia destacable de la feria es el reconocimiento de una economía sostenible para la producción de chocolate, la mejor materia prima se encuentra si se cuida el campo y las personas que trabajan en él. En este sentido las empresas que obtienen el cacao colaboran con la reforestación de la selva, talada a consecuencia de la industria maderera
y la plantación de coca, además también apuestan por el comercio justo conformando así los valores sobre los aspectos vitales básicos para que el producto elaborado tenga su máximo sentido.
A partir de aquí el chocolate se convierte en la herramienta para hacer auténticas obras de arte que reflejan el sentimiento y la manera de hacer de París
, elevando el buen gusto a la perfección, la exquisitez se encuentra en cada detalle.


Los paladares más exigentes encuentran en la feria aquello que su imaginación no alcanza como las flores de chocolate, las copas elaboradas de chocolate para el champagne o frutas, bombones multicolores de formas perfectas, tabletas con fresas enteras dentro, tabletas de flor de cerezo del Japón, exquisito paté
francés bañado en chocolate, y como no, los vestidos de chocolates y estatuas, como un coche elaborado entero de galleta y chocolate.

El colorido, los olores, los contrastes de gustos, el packaging, la sostenibilidad medioambiental y los ingredientes naturales marcan las tendencias del Salon du Chocolat de París 2012.